Projekt "Pomaluj mi świat"

Ogłoszenie

Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Młodzieży Niepełnosprawnej GiM Czerwionka- Leszczyny – Jestem przystąpiło do realizacji projektu „ Pomaluj mi świat” w ramach realizacji zadania publicznego pod nazwą Prowadzenie zajęć terapeutyczno- rewalidacyjnych, rehabilitacyjnych i zdrowotnych na rzecz dzieci i młodzieży niepełnosprawnej ze wsparciem Starostwa Powiatowego w Rybniku.

Projekt adresowany jest do dzieci i młodzieży o głębszym stopniu niepełnosprawności intelektualnej oraz współwystępującymi deficytami rozwojowymi, zaburzeniami.

Cel projektu: terapia związana z aktywacją percepcji.

Planowane działania w ramach projektu: diagnostyka sensoryczna, przeprowadzenie cyklu zajęć z wykorzystaniem programu Sensor 4 oraz specjalistycznego wyposażenia Sali Doświadczania Świata, relaksacja.

Czas realizacji projektu: 1 sierpień 2013r. – 30 wrzesień 2013r.

Warunki uczestnictwa: wypełnienie Karty uczestnictwa po wcześniejszej rekrutacji. Spotkanie organizacyjne odbędzie się 26 sierpnia 2013r. o godz. 11 00 w s. 122 w Zespole Szkół Specjalnych im. W. Sherborne w Czerwionce- Leszczynach.

Uczestnictwo w projekcie jest bezpłatne !

tel. 512 910 340